Innredningstrendene for 2014

Bleke, duse pastellfarger, gjenbruk og marmor er noen av innredningstrendene for 2014.

Flertallet av norske hjem er fremdeles basert på lyse farger, men flere farger og kontraster er på vei inn. Det helhvite og det sort-hvite tar et skritt til siden for å gi plass til grå og beige toner. Vi begynner å bli lei av det minimalistiske og ønsker å ha det mere hjemmekoselig og harmonisk i hjemmet. Harmoni og hygge skapes med farger; farger på vegger, møbler, gardiner, tepper og småting. Dette bidrar til at man får fram en mer personlig stil og hjemmet kommer til å bli unikt for akkurat deg. Innen året er omme vil helt sikkert mange av oss ha malt over minst en av de hvite veggene våre.

Noen av trendene er blant annet:

  • Pastellfarger, støvete og klare farger
  • Organiske former
  • Berbertepper
  • Marmor
  • Kaktus, grønne planter
  • Messing, kopper og gull
  • Grove tekstiler
  • Gjenbruk

Nå kommer farger og pastellfarger for fullt. Pastell er populært og de kommer til å finnes i flere stiler og produkter som tekstiler, servise, glass, møbler, klær, ja alt du kan tenke deg. Dette kombinert med en sterk accentfarge liver og frisker opp!

Gardinene er på vei tilbake og de skal være lange og gjerne ha en farge som står i kontrast til veggfargen. Fargene kombineres ofte med skimmer, for eksempel gardiner med perler på. Det er fint når det glitrer og skinner litt, og det kan gi spennende kontraster selv om vi bare snakker om en pute eller en lampeskjerm.

Teppene skal ta plass og synes

Livsglade, fargerike og lekre tepper i mønstre og materialer blir en ekstra fargeklikk i hjemmet.

Naturlige materialer som lin, ull, messing, kopper og gull er materialer som vi kommer til å se mer og mer av i pynteting og dekorasjoner. Lysestaker, blomstervaser, kandelabre og lysekroner i disse materialene gjør hjemmet mere personlig. Naturmaterialer som tre, rotting og kurver bidrar også til et koselig og innbydende hjem.

Etter flere års fravær har de grønne plantene blitt inne igjen. Vi vil ha fikentrær, palmer, oliventrær og til og med dekorative kaktuser i stua. Dette er innredningsdetaljer som kommer for fullt og som gjør det hjemmekoselig.

Gjenbruk og å innrede med brukte eller redesignede møbler har vært en trend lenge, og vil fortsette inn i 2014. Lag din egen sengegavl, tapetser et skap, skap noe eget og få noe unikt og personlig med din egen vri. Det handler om miljø og å ta vare på gamle ting for så å gjenskape noe nytt. Det er utrolig hva man kan gjøre med maling, tapet og knotter. Her er det kun fantasien som setter grenser!

Marmoren fortsetter sitt inntog og har nå nådd sin trendtopp. Nå vil alle ha marmor. Før var det hvit marmor som var mest populært, men det nye er at marmoren også kommer i en grønn, brun og sort utgave. Marmoren er brukt på alt fra bordplater, lamper, skjærefjøler, benkeplater og bad.

2014 er året der man skal våge å blande farger, mønstre, planter og marmor! Du kan dekorere så mye du vil – det er bare kreativiteten som setter grenser!