Innredning og design i Norge

I takt med at velstanden i Norge har holdt seg på et jevnt nivå de siste tiårene, har interessen og fokuset på innredning og design blitt stadig større her hjemme på berget. Det er ikke lenger bare det norske «koselige» som er inn lenger. Nå skal det være modernistisk, minimalistisk, funksjonelt, art deco, retro – eller rett og slett en blanding av alt. Alle interiørbladene som gis ut, har store opplagstall, og ordene «interiør» og «innredning» er noen av de mest brukte søkeordene på nett. Akkurat det viser litt om at vi nordmenn er veldig opptatte av hvordan vi har det hjemme, og at vi ønsker oss en moderne og flott stil som vi kan være stolte av.

Internasjonale trender fester grepet

Når verden og avstanden mellom landegrensene også blir stadig mindre, er det heller ikke så rart at internasjonale trender fester et sterkere grep og blir en del av interiørtrendene også her. Vi liker å holde oss oppdaterte på det som skjer på interiørfronten, og vi vet mye om hva som gjelder akkurat nå, og hvilken type innredning og design som vil gjelde framover.

Lov med miks og matchEt stilrent interiør i hjemme.

Det er ingen regler som sier at man må ha et stilrent interiør i hjemme. Det er lov å mikse og blande og sette mange forskjellige stilarter sammen. Dette er en trend som blir stadig sterkere framover. Litt retro, litt modernistisk, litt natur, litt håndverk, litt selvlaget og litt kunst … alt går sammen, og så er utfordringen å få sammensetningen til å gi et godt totalinntrykk. Kanskje handler denne miks- og matchstilen om at vi har mye å velge i, og at det er spennende å ta litt fra alt og sette sammen til en god enhet som forteller noe om hvem vi er. En personlig touch på innredningen er det beste av alt – heng gjerne opp kunsteriske fotografier av deg selv eller de du er glad i, eller sett fram gjenstander som betyr mye for deg.

Hent inspirasjon på interiørmesser

Interiørmessene inntar norske byer noen ganger i året, og to av de største er Oslo Design Fair (tidligere kalt Norges Varemesse) på Lillestrøm og Interiør- og boligmessen i Grieghallen i Bergen. Begge messene arrangeres hvert år, og tiltrekker seg tusenvis av besøkende og utstillere fra inn- og utland. Enten du reiser til Bergen eller Lillestrøm, vil du kunne hente inspirasjon fra internasjonale og nasjonale trender på interiørfronten, og ta med deg mange gode tips til ditt eget hjem.

Høsten er messetid

Oslo Design Fair arrangeres i september i inneværende år (2016). En langweekend i Oslo for å besøke messen blir aldri feil. Det samme gjelder selvfølgelig Bergens store begivenhet, Interiør- og boligmessen som avholdes 21.–23. oktober 2016. Med et opphold på et av Bergens mange flotte hoteller vil du kunne kombinere en hyggelig weekend i en av Norges flotteste byer med inspirasjonskilder fra fjern og nær. Årets trendvisninger på innredningsfronten er virkelig verdt å få med seg hvis du brenner for interiør og design.