Et kontor kan gjøres hjemmekoselig

I et åpent kontorlandskap er det nødvendig med plassbesparelse, siden man skal få inn mange personer i det samme rommet. Når man har et eget kontor derimot, har du mye større frihet siden bare én person skal tas hensyn til. Han eller hun som selv skal bruke kontoret står derfor ofte fritt til å bestemme hvordan det skal se ut.

Det gjelder selvsagt å være profesjonell på jobben, slik at besøkende på kontoret ikke føler at de har trådt inn i en annen persons hjem. Det kan også være lett for den ansatte å bli distrahert dersom stemningen på kontoret ikke innbyr til jobb, men mer til avslapning. Visse friheter kan man likevel ta seg, og på https://www.witre.no/ er det mange gode forslag til innredning og nyttig utstyr man kan ha på kontoret sitt.

Selv om et kontor er til for å arbeide, er det ingenting som tilsier at det ikke kan tilpasses til personen som skal holde til der. En familieperson kan for eksempel ha bilde av sin ektefelle og barn på pulten, noe som er koselig for alle parter, og det kan også hindre uønsket oppmerksomhet.

Personlig innredning av kontoret trenger ikke å gå på bekostning av effektiviteten

På mange kontorer ser man ofte et flagg eller andre logoer til personens favorittfotballag, og mange liker friheten av å få gi uttrykk for sine personlige preferanser. Bilder av personer som de ser opp til er også normalt, men det bør aldri finnes uanstendige bilder på et kontor.

De fleste som er opptatt av at et kontor skal se strøkent ut vil gjerne ha en stor plastmatte under kontorstolen, slik at parketten ikke ripes opp og slites av hjulene. Andre synes en plastmatte ser enda styggere ut enn et slitt gulv. Kontorstolen selv kan også tilpasses brukeren, for eksempel om personen har ryggproblemer. Noen vil ikke engang ha en stol, men velger å stå, for de føler at de får mindre ryggproblemer og klarer å jobbe bedre også. Dette krever vanligvis en pult som kan reguleres i høyden.

Det er ofte vanskelig å få den temperaturen som passer arbeideren best, siden de fleste må ha samme temperatur når de er tilknyttet samme ventilasjonsanlegg. Det finnes imidlertid vifter og annet teknisk utstyr man kan kjøpe som tillater en viss individuell tilpasning her også. Les mer her.