Du bør refinansiere boliglånet

Har du havnet i økonomiske problemer etter ferien, så vil nok mange si at du har flere valg. Det første man tenker på er å ta opp mer lån. Det vil frigjøre kapital, men situasjonen din blir ikke noe bedre på sikt.

Det som derimot går an å gjøre er å refinansiere boliglånet. Boligmarkedet er i fyr og flamme og man vil mest sannsynlig få igjen enda mer enn man trodde dersom man forsøkte å selge det. For refinansiering boliglån er enkelt og smart, og det kan gi deg en uforutsett fordel.

Refinansier på denne måten

Få en megler til å se på boligen din. Har du gjort utbedringer de siste årene er det ikke sikkert verdiøkningen er tatt med i beregningen. Megleren sier videre, sitat:

Er det en enebolig, tomannsbolig eller rekkehus, har førsteinntrykket av hvordan huset og tomten fremstår, mye å si. Derfor bør du sørge for en striglet hage og uteområde.

Får du en bedre verdi på huset vil dette skje. 1) din andel av boligen vil bli større. 2) du kan låne mer penger.

Dermed kan du flytte smålån og gjeldsposter inn i boliglånet og nesten uten at noe ser annerledes ut har du kvittet deg med månedlige salær. Gjelden har du fremdeles, men til en bedre rente over lengre tid. Det vil ikke merkes på lønnskontoen en gang.

Ingen evig løsning

Det er smart å refinansiere i boligen, men man skal huske på at det ikke er en evig løsning. Man kan ikke fortsette å sløse slik man har gjort. I stedet skal man begynne å sette av penger hver måned. Fordel pengene ut på mange kontoer om det pengene brenner i hendene dine. Da får du fordelt risiko og mest sannsynlig redusert utgiftene.