Budsjett ved renovering

Det er mange ting å tenke på ved renovering av hus. Derfor er det ikke bare å sette i gang, uten å gjøre et grundig overslag. Men det er ikke sikkert de unge i dag en gang vet hva et overslag er og hvorfor man skal lage et.

renoveringDet fleste tror nok at det bare er å sette i gang. Men selv om man har dårlig råd, trenger man ikke å tenke at drømmen aldri vil bli realisert, spesielt om man lager et budsjett på forhånd.

Planlegging

Når man planlegger for renovering, lager man i prinsippet et budsjett. Budsjettet sier oss noe om hvor mye ting vil koste, og hvordan man skal finansiere dette gjennom hele prosessen. Et lån fra remember.no er ikke nødvendigvis det første man tenker på, men kan faktisk være det som skal til for å renovere og få et moderne hjem.

Dersom man har funnet ut omtrent hvor mye renoveringen vil koste, så bør man ta høyde for ekstrakostnader, uforutsette utgifter og andre uhell. Ofte sier man at man kan legge på 50 % av renoveringskostnadene.

Et budsjett skal være nøkternt og realistisk. Derfor tar man ikke snarveier eller kutter kostnader for å få tallene til å gå opp.

Prosessen og renoveringen

Nå har man funnet ut hva materialene vil koste, utstyret å leie vil koste og så videre. Det er viktig å huske på at man kanskje må ta seg fri fra jobb og dermed få reduserte inntekter, eller at ting ikke går etter planen. En plan B kan være smart å legge, men gjør det på forhånd.

Renoveringen skal gjøres i trinn, og kanskje må mureren inn før rørleggeren. Kanskje må elektrikeren inn både før og etter for å kontrollere resultatet. Sørg for å ha en tett dialog og klare avtaler. Når renoveringen av huset er klar, skal du komme i null når det gjelder plan og utførsel. Har du penger igjen, kan du spandere en middag på familien også.